NetHq Blog


A rossz legjobb kritikája az, ha megmutatjuk, hogyan kell jobban csinálni.

AJAX tabok használata oldalujratöltés nélkül ( EN )

Az alábbi kis angol nyelvű videóban egy egyszerű és könnyen használható Jquery keretre épülő AJAX megoldást láthatunk. A videó részletesen bemutatja, hogyan lehet létrehozni úgynevezett "tab"- okat. Természetesen a megjelenés formázásáról mindenki gondoskodjon belátása szerint. Nem is húzom tovább a szót, jöjjön a videó.


Triggerek, függvények MySQL-ben

Ha már szóba került a trigger mint olyan a jabber-es bejegyzésem kapcsán, úgy döntöttem, hogy leírom mi is az valójában, mert nagyon sokan nincsenek vele tisztában, vagy nem igazán tudják mi fán terem.


A PHP legfőbb erőségei

A PHP elsődleges versenytársai a Perl, a Microsoft ASP.NET, a Ruby (Rails keretrendszeren vagy másként), aJavaServer Pages (JSP) és a ColdFusion. Ezekkel összehasonlírva a PHP-nak számos erőssége van, amelyek közül a legfontosabbak:


PHP OOP alapok 1. rész ( EN )

A PHP objektum orientált programozási módjáról misztikus módon kevés könnyen emészthető segédanyagot lehet találni a világhálón. Alapvető célkitűzésünk, a programozási nyelvek teljes-kőrű bemutatása és annak elterjesztése a nagyvilágban. Az alábbi angol nyelvű oktató videó egy jól irányzott csapás a tananyagok hiánya felé. Minimális angol tudással és könnyen értelmezhető. Jó videózást kívánunk.


PHP állandók és változók

A legtöbb programozási nyelvben, így a php-ban is, az adatokat különböző változókban, illetve állandókban szokás tárolni. A változó típusa a benne tárolt adatéra ural. A PHP-ban többféle adattípus használható. A különböző adatokat különböző adattípusokban tárolhatjuk. Érdemes megemlíteni, hogy a php egy gyengén típusos nyelv, így a változók deklarálásakor nem szükséges a tipus meghatározása, mint említettem a változó tartalma szabja meg annak típusát. Az adattípusokat természetesen meg tudjuk változtatni.